שיטת הליסינג, שיובאה לארץ על ידי חברות הרכב הפכה למגמה עולמית וכך גם בישראל, גם בשוק חברות המחשוב והאינטגרציה. השינויים הטכנולוגיים התכופים וירידת הערך המהירה של מערכות המחשוב בארגונים, הכניסו את ענף המחשבים לעולם הליסינג התפעולי והליסינג המימוני לרכישת מחשבים ועדכונם מדי תקופה בדגמים חדשים של ציוד היוצאים לשוק.
חברת טקליס היא מהחברות הותיקות והמוכרות בשוק בתחום הליסינג בעולם המחשוב. מנהלת חטיבת המימון בטקליס, הלה שחר, אומרת כי הליסינג הפך לכלי בשימושן של חברות בצמיחה וחברות המעוניינות להימצא תמיד בקידמת הטכנולוגיה: “בשנתים האחרונות חל שינוי מהפכני בתפיסת השוק ששינה עמדה מרכישת ציוד וביצע מעבר לליסינג. שיטת הליסינג תפסה תאוצה בקרב חברות היי טק הנמצאות בשוק תחרותי והמעונינות להתעדכן מידי תקופה של שנתיים עד שלוש בציוד חדיש וכן בקרב חברות סטארט אפ. בעקבות המגמות האלה חלה עלייה משמעותית בפעילות בתחום זה בטקליס וב-2010 נרשם גידול חד של 30% בהכנסות החברה בתחום השכרת הציוד לעומת אשתקד”.
ייתרון משמעותי נוסף בשיטת הליסינג הוא בהפיכת ההשקעה הכספית הכרוכה ברכישת ציוד להוצאה חודשית שוטפת. שחר: “ההשקעות הנדרשות למימון ההתפתחות הטכנולוגית באירגון מהוות בדר”כ מעמסה תקציבית. מעבר לכך, השקעות אלה יכולות להיות מנותבות כעת לערוצים אחרים ולמימון רכישות חדשות בחברה במקום לנתבן לרכישת ציוד. כך קורה שחברות מחשוב רבות מחליטות כיום ללכת באפיק הליסינג כחלק מניהול של תזרים המזומנים של החברה”.
בין הלקוחות הבולטים בשוק הליסינג ניתן למצוא את חברות הסטארט אפ, המתאפיינות מצד אחד בצורך ובדרישה להיות מעודכנות בחידושי הטכנולוגיה ולרכוש את מערכות המחשוב המתקדמות ביותר, לעיתים אף בתקופה הכי קריטית של צמיחת העסק. גם בשלבים מתקדמים יותר בחייהן של חברות אלה, כאשר הן מצויות בשלב המכירות, הם עדיין תלויות בהון המשקיעים ומקפידות על תקציב מאוזן.
שחר מסבירה כי רכישת הציוד בדרך של ליסינג, מאפשרת להן לפזר הוצאה גדולה על פני תקופה ידועה מראש. עבור חברות אלה, מאפשרת פריסת התשלומים גם רכישה של ציוד מהמעודכנים בשוק והמתאים ביותר לצרכיהן. עבור חברות אלה , תוספת קטנה בסכום התשלום החודשי אינו משמעותי בשונה מתוספת של אלפי דולרים במקרה של עסקת רכישה המשולמת במזומן.
לטקליס מאות לקוחות מהמובילים במשק. בין לקוחות טקליס בתחום השכרת הציוד ניתן למצוא חברות ממגזרים שונים במשק כגון היי-טק, חברות תעשייה ומסחר, חברות ציבוריות ופרטיות, פירמות רואי חשבון ועורכי דין, רשויות מקומיות, חברות סטארט אפ ועוד. ייחודיות השיטה היא בכך שניתן להתאים את המסלול הנוח עבור כל לקוח וצרכיו. שחר: “חברת טקליס מספקת סל פתרונות רחב המותאם למגוון מוצרים ממיטב המותגים בשוק. החברה מייעצת ללקוח ומתאימה לו את המסלול האופטימלי אל מול הציוד . באופן זה, נוצר פיתרון מושלם ונקי מאינטרסים כאשר מי שעומד במרכז ולנגד עיני החברה הוא הלקוח בלבד”.
איך עובדת שיטת הליסינג ? לקוחות טקליס יכולים לבחור בין מגוון מסלולי מימון אפשריים, לתקופות זמן משתנות של עד שלוש שנים. לכל מסלול יתרונות משלו והמסלול מותאם ללוקח ע”י יועצי המימון של טקליס עפ”י צרכיו. עבור הלקוח מדובר בקבלת מכלול שירותים הכולל מעבר לציוד עצמו, גם אחריות, שירות, ביטוח ותמיכה טכנית. שחר: “לקוחות טקליס יכולים לבחור בין מסלול ליסינג תפעולי הכולל בין היתר החלפת הציוד בחדש, מימוש אופציית רכישה והארכת שכירות בהנחה או במסלול המימוני הכולל פריסת תשלומים רחבה כחלק מהתזרים השוטף של העסק”.
חברת טקליס מציעה אף כלי שימושי בו ניתן לקבל מושג על עלויות המימון. מדובר במחשבון האשראי של טקליס הנמצא באתר החברה. בתום כל עסקה מאפשרת טקליס ללקוחותיה להחזיר את הציוד הישן ולהצטייד בציוד חדש עם טכנולוגיה מעודכנת, או להעביר את הציוד לבעלותם. רב העסקים מעדיפים להצטייד בציוד מחשוב חדש ובכך לחסוך לארגון משאבים כספיים יקרים, המבוזבזים בהתעסקות עם ציוד מחשוב שאינו חדיש, תוכנות לא מעודכנות, ועובדים רבים המבזבזים זמן יקר בהמתנה לטכנאים.